albania-flagarmenienazerbaijan 
 
          

 

 

European Youth Award 2019

 

ПРЕВЗЕМЕТЕ АКЦИЈА И АПЛИЦИРАЈТЕ СЕГА

Европската награда за млади (EYA) претставува проевропски натпревар за млади, претприемачи и стартапи, кои се посветени на креирање дигитални проекти (веб-сајт, веб-платформи, мобилни апликации, интернет апликации итн) од општествено значење.

Настанот за победниците (ЕYA Festival) е од единствен карактер каде се комбинираат знаење, иновација, вмрежување, инспирација и мотивација. Се оддржува во Грац, Австрија во месец ноември.

Доколку ги исполнувате следниве услови, може да се пријавите! 

Не сум постар/а од 33 години (роден/а по 1.1.1986).
Живеам во земја членка на Совет на Европа или на Унијата за Медитеранот.
Имам развиен дигитален проект (пр. веб-страна, апликација, игра, интернет апликација).
Мојот проект е од општествено значење (пр. Го помага учењето, помага на лица со одредена болест или попреченост).
Сакам да бидам победник на #EYAи да го претставам она што го правам пред интернационална публика во Грац, да добијам коментари од ментори и студенти од целиот свет, како и многу повеќе од тоа!

Доколку одговоривте со ДА на сите прашања, аплицирајте сега!

Проверете што добивате тука доколку победите!

Правила на натпреварот | 9 ЕYA категории во кои може да се натпреварувате во 2019 | Времеплов за акции